Meny
Laddar...

Arbeta på Falbygdens Energi 

Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som ger våra medarbetare, våra kunder och marknaden trygghet. Värderingarna vägleder oss i det dagliga arbetet och skapar samsyn kring viktiga frågor som kvalitet och integritet. Det är därför viktigt att ta ställning i ett tidigt skede om företagets värderingar stämmer överens med det som är viktigt för dig som person.

Säkerhet  - Vi sätter säkerheten först i allt vi gör, för medarbetare, kunder och ett hållbart samhälle.

Öppenhet - Vi är öppna för nya möjligheter, förändringar i omvärlden och nya samarbeten. Vår attityd är välkomnade och ärlig.

Kompetens - Vi använder vår professionalism och kompetens i allt vi gör för att nå våra mål och önskvärda resultat. Vi strävar efter ständig förbättring och utveckling.

Arbetsglädje -Vi trivs med att arbeta på Falbygdens Energi och utmanar varann till att ha kul på jobbet och bidra till en attraktiv arbetsplats. Vår positiva attityd bidrar till att stärka vårt varumärke och nå en ännu högre kundnöjdhet.

För information är ni välkomna att kontakta:

Therese Landelius
HR-Ansvarig 
0515-77 75 27
therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

Falbygdens Energi – vi ger energi för en enkel vardag och en ljus framtid

Vi är ett 50-tal medarbetare som tillsammans gör vardagen enkel för våra kunder, vi förser dem med värme i kylan, ljus i mörkret och underhållning en tråkig fredagskväll. Detta gör vi genom att leverera bekväm och driftsäker fjärrvärme samt tillhandahålla el och fiber i framtidssäkrade nät. Vi är det lokala energibolaget med internationell prägel, eftersom vi ägs av brittiska Infracapital. Hållbarhet är viktigt för oss, en tredjedel av elen i våra nät är lokalproducerad, förnybar el. Vår värme är producerad av 100 % fossilfritt bränsle och vi vägleds av våra värderingar; Säkerhet, Öppenhet, Kompetens och Arbetsglädje.

Vill du vara med på vår spännande resa mot att bli en förebild inom hållbarhet? Då skall du söka till Falbygdens Energi. Här blir du en del av ett härligt gäng som har hållbarhet i fokus. Vi erbjuder fantastiska kollegor, ett utvecklande och variationsrikt arbete och ett antal förmåner, som exempelvis friskvårdsbidrag, hälsoundersökning, arbetstidsförkortning.

Hos oss får du också en individuell utvecklingsplan. Vi tror på ett kontinuerligt lärande. Din utveckling är viktig för oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare utvecklas kommer även Falbygdens Energi att växa och utvecklas.

Lediga tjänster

Distributionselektriker till Elnät

Du som söker kommer att arbeta mot våra 17 000 elnätskunder i Falköping och dess omnejd. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av drift och förebyggande/avhjälpande underhåll av elnätet och anläggningar samt att delta i investeringsprojekt. I rollen som distributionselektriker har du ett varierande jobb där du träffar både kunder och entreprenörer. Du kommer att arbeta självständigt och i arbetslag med varierande arbetsuppgifter samt med goda möjligheter till kompetensutveckling och ökat ansvar.

Beredskap ingår i tjänsten.

Vem är du?

Du som söker har gymnasieutbildning inom energi/el eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är mycket önskvärt om du har några års erfarenhet av att arbeta som elektriker eller har annan branscherfarenhet. Har du utbildning som distributionselektriker eller dokumenterad erfarenhet som distributionselektriker är det meriterande. Genomförda kurser inom t ex ESA och EBR ser vi mycket positivt på. B-körkort, manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Stor vikt kommer läggas vid den personliga lämpligheten. Säkerhet är ett viktigt värdeord för oss och vi ser därför att du har ett högt säkerhetstänk samt sätter säkerheten först i alla lägen. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete men förhåller dig samtidigt flexibel gentemot uppkomna problem utan att åsidosätta säkerheten.

Tjänsten innebär kundkontakt och därför är det viktigt att du som söker har ett gott bemötande. Du är också en person som tar ansvar, både gällande uppdraget och gemenskapen på arbetsplatsen. Egenskaper som god samarbetsförmåga håller vi därav mycket högt.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Tjänsten innebär viss dokumentering och förutsätter god datavana.


Sista ansökningsdag: 2020-02-16.

 

Intervjuer sker fortlöpande under hela ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Ort: Falköping
Omfattning: Heltid, dagtid: 07.00-16.00, beredskap förekommer. Provanställning kan komma att föregå en tillsvidareanställning.
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Therese Landelius, HR-ansvarig, på telefonnummer: 0515 – 77 75 27, eller via mail: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

Skicka din ansökan till: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se


 

Projektledare till Elnät/Stadsnät

Just nu söker Falbygdens Energi en projektledare till vår verksamhet i Falköping! Vi erbjuder ett spännande och självständigt arbete som innefattar helhetsansvar för bla investeringsprojekt och projekt kopplat till nyexploatering. Inom Falbygdens Energi arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att nå de krav som våra kunder och omvärld ställer på oss. I rollen som projektledare kommer du i huvudsak att arbeta mot affärsområde Elnät men även områdena Stadsnät och Fjärrvärme kan bli aktuella. Som projektledare är en viktig del av ditt arbete att skapa ett gott samarbetsklimat mellan kollegor, kunder och underleverantörer. Ditt arbete består av att arbetsleda montörer i fält samtidigt som du är ansvarig för att leda, styra och följa upp projekten. Avdelningen har i dagsläget 24 medarbetare som alla utgår från vårt huvudkontor i centrala Falköping.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Planera och leda projekt med varierande komplexitet och storlek
 • Leda och engagera projektresurser, såväl interna som externa
 • Säkerställa att projekten följer gällande förutsättningar gällande till exempel, ekonomi och tidplaner
 • Säkerställa att arbetsmiljö-, miljö- och kvalité efterlevs genom hela projekten
 • Aktivt deltaga i förbättringsarbete
 • Vara behjälplig vid planerade avbrott, underhållsarbete och akuta störningar inom våra affärsområden.

Din profil

 • Eftergymnasial utbildning inom energi/elkraft alt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt.
 • Tidigare erfarenhet av budgetansvar
 • Erfarenhet av att leda personal
 • Dokumenterat god förhandlingsvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
 • God datavana
 • Körkort B, manuell växel

Vi meriterar kunskap eller /och erfarenhet inom entreprenadjuridik, upphandling samt NIS-system

För att bli framgångsrik i rollen som projektledare tror vi att du är en person som vågar ställa krav och är tydlig i din kommunikation. Du tar ansvar och ser till att projekten genomförs med fokus på kvalitet och kostnader. Ditt arbetssätt främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Att kunna planera och organisera är en förutsättning, likaså att se möjligheter i förändring och ha förmågan att tänka om och nytt.

  

Arbetstid: Dagtid 07.00-16.00  
Sista ansökningsdag: 2020.01.12.  
Ort: Falköping
Omfattning: Heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 
Start: Enligt överenskommelse.

Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Henrik Kylander, projektchef, på telefonnummer: 0515-77 75 34, eller via mail: henrik.kylander(at)falbygdensenergi(dot)se

Skicka din ansökan till: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se