Meny
Laddar...

Arbeta på Falbygdens Energi 

Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som ger våra medarbetare, våra kunder och marknaden trygghet. Värderingarna vägleder oss i det dagliga arbetet och skapar samsyn kring viktiga frågor som kvalitet och integritet. Det är därför viktigt att ta ställning i ett tidigt skede om företagets värderingar stämmer överens med det som är viktigt för dig som person.

Säkerhet  - Vi sätter säkerheten först i allt vi gör, för medarbetare, kunder och ett hållbart samhälle.

Öppenhet - Vi är öppna för nya möjligheter, förändringar i omvärlden och nya samarbeten. Vår attityd är välkomnade och ärlig.

Kompetens - Vi använder vår professionalism och kompetens i allt vi gör för att nå våra mål och önskvärda resultat. Vi strävar efter ständig förbättring och utveckling.

Arbetsglädje -Vi trivs med att arbeta på Falbygdens Energi och utmanar varann till att ha kul på jobbet och bidra till en attraktiv arbetsplats. Vår positiva attityd bidrar till att stärka vårt varumärke och nå en ännu högre kundnöjdhet.

För information är ni välkomna att kontakta:

Therese Landelius
HR-Ansvarig 
0515-77 75 27
therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

Lediga tjänster

 

 

Falbygdens Energi – vi ger energi för en enkel vardag och en ljus framtid

Vi är ett 50-tal medarbetare som tillsammans gör vardagen enkel för våra kunder, vi förser dem med värme i kylan, ljus i mörkret och underhållning en tråkig fredagskväll.

Detta gör vi genom att leverera bekväm och driftsäker fjärrvärme samt tillhandahålla el och bredband i framtidssäkrade nät.

Vi är det lokala energibolaget med internationell prägel, eftersom vi ägs av brittiska Infracapital.

Hållbarhet är viktigt för oss, en tredjedel av elen i våra nät är lokalproducerad, förnybar el. Vår värme är producerad av 100 % fossilfritt bränsle och vi vägleds av våra värderingar; Säkerhet, Öppenhet, Kompetens och Arbetsglädje.

 

Drifttekniker Fjärrvärme

Vår fjärrvärmeavdelning bedriver idag produktion av fjärrvärme och el samt distribution av fjärrvärme. Produktion är helt förnybar och märkt med ”Bra Miljöval”, vilket bland annat innebär att vi använder lokala biobränslen som flis, briketter och pellets.

Vi söker nu en ny kollega till vår driftorganisation. Driftorganisationen säkerställer optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktion. Som drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med 6 kollegor med drift/kontroll, övervakning och optimering av våra produktionsanläggningar. Vi har beredskapstid var 5-6:e vecka och tillsammans utmanar vi varandra att ha kul på jobbet.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Daglig drift och underhållsarbete i våra produktionsanläggningar
 • Samordna och optimera driften i våra produktionsanläggningar
 • Bränslehantering
 • Service och förebyggande underhåll
 • Delta i framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner
 • Mätvärdesrapportering
 • Arbete kring akuta störningar
 • Vara delaktig vid nyanskaffning av utrustning och verktyg
 • Delta i beredskap

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av drifttekniskt arbete från energiproduktion eller processindustri inom områdena kraftvärme, VA eller biogas alternativt annan likvärdig bakgrund. Vi ser gärna att du har utbildningsbakgrund motsvarande industrielektriker. Du har ett stort teknikintresse och motiveras av problemlösning.

För att passa i rollen tror vi att du är en person som är bra på att samarbeta, som gärna delar med sig av sin kunskap och är öppen för nya möjligheter. Du värderar alltid säkerhet främst, har en hög grad av ansvarskänsla och förmåga att agera på egen hand även i stressade situationer.

Du har god datavana och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Körkort B, manuell växel är ett krav då beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten

 

Arbetstid: Dagtid 07.00-16.00 samt beredskapstid var 5-6:e vecka (inställelsetid 60 min).

Sista ansökningsdag: 2019-10-13. Intervjuer sker löpande varpå tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Ort: Falköping

Omfattning: Heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Start: Omgående eller efter överenskommelse.

Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Anders Tigell, produktionschef, på telefonnummer: 0515-77 75 64, eller via mail: anders.tigell(at)falbygdensenergi(dot)se

Skicka din ansökan tilltherese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

 


 

Elkraftsingenjör

I rollen som Elkraftsingenjör kommer du att jobba i huvudsak mot två affärsområden, Elnät och Stadsnät. Du kommer att jobba brett och självständigt gentemot affärsområdeschef, gruppchefer och medarbetare genom att bidra med dina specialistkunskaper. Detta innebär att du i många fall jobbar i eller driver egna projekt.

Arbetsuppgifterna består av:

 • Bidra med specialistkunskap inom området och bevaka nyheter i branschen
 • Framtagande av drift- och belastningskontroller, selektivplaner, reläskyddsinställningar och arbeta med dess utveckling
 • Optimera och utveckla elnätet samt säkerställa elkvalitéten
 • Analysera och ta fram underlag till framtida investeringar
 • Dokumentera och rapportera i olika projekt och gentemot myndigheter
 • Driva interna och externa projekt

 

Vem är du?

Ett krav för tjänsten är en slutförd högskoleutbildning inom elkraft eller liknade inriktning alternativt erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av projektledning inom området är mycket meriterande. Har du jobbat med något driftövervakningssystem, nätinformationssystem samt elkvalitétsmätning är detta meriterande.

Du som söker bör ha arbetslivserfarenhet och gärna erfarenhet inom branschen. Vi tror att du som söker har ett stort intresse för elkraft och vi tror att du har jobbat med något av de ovannämnda arbetsuppgifterna.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du som person drivs av att lösa problem och trivs med att ta ansvar. Som en stödjande funktion till affärsområdet tycker du det är roligt att dela med dig av din kunskap och har ett tydligt ledarskap gentemot de du arbetar med. Du har förmågan att förstå detaljerna utan att tappa helheten, vilket gör att du har egenskaper som analytiskt, metodisk och kvalitetsmedveten. Du kan ta egna initiativ och du är motiverad att bidra till utveckling samt utvecklas själv för att nå uppsatta mål.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. God datavana är ett krav så även goda kunskaper i Officepaketet.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

 

Sista ansökningsdag: Intervjuer kommer att ske löpande varpå tillsättning av tjänsten kan komma att ske.

Ort: Falköping

Omfattning: Heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Start: Omgående eller efter överenskommelse.

Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Therese, HR-ansvarig, på telefonnummer: 0515 – 77 75 27, eller via mail: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se

Skicka din ansökan till: therese.landelius(at)falbygdensenergi(dot)se