Elkraftsingenjör till Falbygdens Energi Nät

Falbygdens Energi Nät – vi ger energi för en enkel vardag och en ljus framtid

Falbygdens Energi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet. Du erbjuds goda arbetsvillkor och möjlighet till ständigt lärande i en omväxlande miljö. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och gott resultat. Vi erbjuder ett antal förmåner, som exempelvis friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning och flexibel arbetstid.

Vi på Falbygdens Energi Nät är ett 20-tal medarbetare som tillsammans gör vardagen enkel för våra kunder, vi förser drygt 17 400 kunder med el i Falköpings kommun med omnejd. Vi investerar ständigt i vårt elnät för att erbjuda våra kunder en säker och stabil överföring, ansluta nya kunder och rusta för framtidens elektrifieringsbehov. Vi vägleds av våra värderingar; Säkerhet, Öppenhet, Kompetens och Arbetsglädje.

Vi är en del av Nordion Energi, som är ett infrastrukturföretag som driver det svenska stamnätet för gas i sydvästra Sverige, Swedegas samt Weum som är landets största gasdistributör. Tillsammans är vi en energikoncern som erbjuder ett bredare utbud av hållbara lösningar för framtidens energiförsörjning. Nu söker vi dig, en ytterligare viktig medarbetare för att ta oss vidare på resan.

Hos oss får du också en individuell utvecklingsplan. Vi tror på ett kontinuerligt lärande och din utveckling är viktig för oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare utvecklas kommer även Falbygdens Energi Nät att växa och utvecklas.


Elkraftsingenjör

Falbygdens Energi Nät AB befinner sig i en spännande fas och söker nu en Elkraftsingenjör till vår verksamhet i Falköping. Som Elkraftsingenjör arbetar du som specialist inom elkraft. Rollen innebär brett och självständigt arbete gentemot affärsområdeschef, gruppchefer och medarbetare. Detta innebär att du i många fall jobbar i eller driver egna projekt.

 Arbetsuppgifterna består av:

 • Framtagande av drift- och belastningskontroller, selektivplaner, reläskyddsinställningar och arbeta med dess utveckling
 • Optimera och utveckla elnätet samt säkerställa god elkvalitet
 • Analysera och ta fram underlag till framtida investeringar
 • Bidra med specialistkunskap inom området och bevaka nyheter i branschen
 • Dokumentera och rapportera i olika projekt och gentemot myndigheter
 • Driva interna och externa projekt

 

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har godkänd högskoleutbildning inom elkraft eller motsvarande alternativt utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi meriterar erfarenhet av projektledning inom området, arbete med driftövervakningssystem, nätinformationssystem samt elkvalitetsmätning.
 • Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet och gärna från arbete inom energibranschen.
 • Vi tror att du som söker har ett stort intresse för elkraft och att du drivs av att lösa problem. Rollen har en stödjande funktion vilket gör det viktigt att du trivs med att samverka och dela med dig av din specialistkunskap. Vi tror också att du har förmågan att förstå detaljerna utan att tappa helheten, detta innebär egenskaper som analytiskt, metodisk och kvalitetsmedveten. Du kan ta egna initiativ och är motiverad till att bidra både till företagets som till din egen utveckling för att nå uppsatta mål.
 • Du har goda kunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Du är van att arbeta med digitala verktyg och du är en erfaren användare av MS Office.
 • Körkort B, manuell växel är ett krav för tjänsten.
 • Beredskapstjänst kan komma att ingå.
 • Säkerhet är ett viktigt värdeord för oss, vi ser därför att du har ett högt säkerhetstänk och sätter säkerheten först i alla lägen.

 

Nordion Energi AB

Samhället befinner sig i en stor förändring där klimatfrågan står i centrum. Nordion Energi är en ny koncern och vi har bildats för att vara med och driva omställningen mot mer förnybar energi. Det är en stor uppgift vi har att lösa, och för det behöver vi tänka nytt och agera snabbt.
Vi är specialiserade på infrastruktur, som är en nyckel för att vi ska nå ett hållbart samhälle. Idag har vi infrastruktur för gas och mer grön gas, som biogas och vätgas, står därför högst på vår lista. Men vi vill mer än så. Vi satsar vår kraft på att skapa ett hållbart och flexibelt energisystem som är rustat för framtiden; där el, gas och värme samspelar.
Det råder ingen brist på förnybar energi. Utmaningen är att göra den tillgänglig – där den behövs, när det behövs och till ett konkurrenskraftigt pris. Det är här infrastrukturen spelar en avgörande roll.
Det är en spännande resa som vi ska göra – tillsammans med våra kunder och andra partners som har samma mål som vi: 100 procent grön energi.

 

Sista dag för ansökan: 2021-04-25
Intervjuer sker fortlöpande under hela ansökningstiden.
Arbetstid: Dagtid 07:00-16:00
Ort: Falköping
Omfattning: Heltid. Provanställning tillämpas.
Start: Efter överenskommelse.

Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Noona Grönlund, Affärsområdeschef Elnät, på telefonnummer: 0515-77 75 21, eller via mail: noona.gronlund@falbygdensenergi.se
Facklig kontaktperson: Conny Broberg, (Unionen) 0515-77 75 81

Välkommen med din ansökan tilltherese.landelius@falbygdensenergi.se