Meny
Laddar...

Faktura och betalning

Fakturaintervall

Elnätsfakturor & Fjärrvärmefakturor
Du får en faktura varje månad, det vill säga 12 gånger om året. 

All betalning ska ske till vårt bankgironummer 513-8367. Om du inte gör något eget val av betalningssätt så skickas en pappersfaktura med inbetalningstalong hem till dig via posten. Vid betalning via inbetalningskort eller din internetbank så ska du alltid ange ditt fakturanummer som OCR-nummer. Om betalning uteblir och vi därför skickar en påminnelse tillkommer en kostnad på 60 kronor. Dröjsmålsränta debiteras från förfallodagen. Räntesatsen är referensränta +8 %. Dröjsmålsränta och påminnelseavgift faktureras på nästa faktura. Betalas inte fakturan efter påminnelsen överlämnas ärendet till inkasso, varvid ytterligare avgifter tillkommer.

Utlandsbetalning

Om du betalar från utlandet ska du ange följande uppgifter.

IBAN: SE4150000000051181059062

SWIFT/BIC: ESSESESS

Autogiro

Autogiro är ett lätt sätt att betala sin faktura. Fakturabeloppet dras automatiskt från ditt bankkonto vid förfallodagen och det enda du behöver tänka på är att se till att pengarna finns tillgängliga på ditt konto.

Du får ändå din faktura som e-faktura eller per brev, men det kommer stå på fakturan att beloppet dras via autogiro.

Vill du ansöka om att få betala via Autogiro kan du göra det i din internetbank eller beställa autogiroblanketten från kundservice på telefon 0515-77 75 00.

Kivra

Om du redan använder den digitala brevlådan Kivra, ett smart, säkert och miljövänligt alternativ, får du nu även dina fakturor från Falbygdens Energi dit. Vill du inte få fakturorna i Kivra anmäler du det till Kivra. Har du redan valt ett annat digitalt alternativ som e-faktura eller autogiro fortsätter det att fungera precis som vanligt. 

Anmäl dig till Kivra här för att få dina fakturor digitalt

Från 2020 har vi även möjlighet att skicka fakturor till företagskunder via Kivra för företagLäs mer här

E-faktura

E-faktura är ett enkelt betalningssätt för dig som har internetbank. Det är miljövänligt eftersom du slipper pappersavin varje månad. Fakturan kommer direkt till din internetbank där du betalar den.

Vill du ansöka om E-faktura så gör du det via din internetbank. Du letar upp Falbygdens Energi Nät AB i den lista över företag som är anslutna till elektronisk faktura. Fyll i anmälningsformuläret. Du kan även ringa till oss på Kundtjänst så hjälper vi dig 0515-77 75 00.

E-faktura kan kombineras med autogiro. Då behöver du inte gå in och godkänna den för betalning utan betalning kommer ske på förfallodagen under förutsättning att pengarna finns på kontot. Kontakta din bank för mer information.

E-postfaktura

E-postfaktura innebär att vi skickar fakturan som en bifogad PDF-fil till din e-postadress.
Fyll i formuläret nedan för att ansöka om E-postfaktura.

Kundnamn:*

Personnummer/organisationsnummer:*

Kundnummer:

Telefonnummer:*

E-postadress: