Tekniker feab
El pyloner

Nyheter

Tack vare investeringar klarade vi stormen

Vindbyarna nådde upp till 27 meter per sekund, men situationen hanterades effektivt och ledde endast till några mindre strömavbrott med en genomsnittlig längd på 2,8 minuter. Detta innebär att majoriteten av våra kunder inte fick några avbrott alls.

Läs mer

❤️Elskåp har hittat kärleken❤️

”Elskåpsrundan” invigdes på Trädgårdsdagen i Falköping och har redan fått mycket positiva reaktioner. Skåpen pryds av vinnande konstverk från lokala talanger. Mer information om rundan och konstverken finns via länken nedan.

Läs mer

Energibranschen – mest attraktiv att arbeta i

För tredje året i rad befäster energibranschen sin position i toppen av listan, både som den mest attraktiva arbetsgivaren och den mest jämställda branschen.

Läs mer

Vinnare i tävlingen

Vinnare i tävlingen ”Bästa energispartips på Motordagen den 27 april”. De tre vinnarna av ett presentkort var på 500 kr i Aktiv Handel i Falköping är:

Läs mer

Du vinner också när vi säger hej och välkomna till fler stora kunder.

Förra året 2023 anslöt vi vår största anläggning någonsin, en vindkraftspark. Under 2024 kommer vi att ansluta två solkraftsparker och en batterianläggning. De här stora kunderna är bra för dig på flera olika sätt.

Läs mer

Varning för oseriösa elhandelsföretag

Varning för oseriösa elhandelsföretag.
Det har kommit till vår kännedom att kunder i Falköpingsområdet har blivit kontaktade av försäljare som utger sig för att vara från ett elhandelsföretag som har ett samarbete med Falbygdens Energi Nät och Nordion Energi.

Läs mer

Nya solcellsparker ger miljövänlig el till 550 villor

Under 2022 och 2023 har våra kunder installerat stora mängder solceller på sina tak, nu tar även byggnation av större solcellsparker fart.

Läs mer

För säker trädfällning

Ibland behöver du som markägare fälla eller spränga träd intill en elledning.

Läs mer

Få koll på ledningarna innan du börjar gräva

Innan du börja gräva är det ditt ansvar att ta reda på om det finns några ledningar i marken.

Läs mer

Pågående arbete i ditt område

Elnätet är en del av blodomloppet i samhället.

Läs mer

Nya kabelskåp i kommunen

Under året kommer vi tillsammans med Omexom att byta ut cirka 350 kabelskåp runt om i kommunen.

Läs mer

Kraftig indexuppräkning på energiskatten för el

Regeringen har utfärdat en kraftig indexuppräkning på energiskatten för el och började gälla den 1 januari 2024.

Läs mer

Nytt elnätspris från 1 februari 2024

Den 1 februari 2024 får alla våra elnätskunder ett nytt elnätspris. Exakt hur stor skillnaden blir för dig beror på din elförbrukning.

Läs mer

Julhjälpen Skaraborg

Falbygdens Energi stödjer även i år Julhjälpen Skaraborg, ett initiativ som hjälper behövande barnfamiljer i vårt närområde med julklappar och julmat. För fjärde året i rad skänker vi presentkort från Aktiv Handel för att även stötta den lokala handeln. Vill du veta mer om Julhjälpen och hur du kan vara med och stötta? Besök deras facebooksida: Julhjälpen Skaraborg

Läs mer

Kundservice öppettider under jul & nyår

Kundservice växel kommer att vara stängd mellan 27-29 december.

Läs mer

Undrar du också hur elnätet ska räcka till när Sverige ställer om?

Bland annat ska Volvo bygga en batterifabrik i Mariestad, som kan skapa tusentals jobb och också ge nya arbetstillfällen i Falköpingstrakten.

Läs mer

Energispartips

Tips på vad du kan göra för att hålla nere energiförbrukningen i ditt hem. Rätt temperatur, justera golvvärmen, tvätta med full maskin…

Läs mer

Vindkraft till 6 000 villor

Vindkraftsparken i Rosenskog, som anslöts under juli, består av 3 vindkraftverk med en totalhöjd på cirka 200 meter och en rotordiameter på 170 meter.

Läs mer

Förstärker för mer kapacitet

Under sommaren 2023 har vi förstärkt vår möjlighet att ta emot elproduktion med en ny mottagningsstation som bidrar till betydligt högre leveranssäkerhet för alla elnätskunder söder om Falköping.

Läs mer

Förenklad och mer gynnsam prislista för inmatning till högspänningsnätet

Vi vill att det ska vara enkelt att göra gott för miljön, därför gör vi nu några justeringar i våra prislistor för inmatning av förnybar energi:

Läs mer

Våra 5 värdefulla hållbarhetsfrågor

För oss inom Nordion Energi, som Falbygdens Energi är en del av, är hållbarhet en integrerad del av vår kärnverksamhet. Utgångspunkten är ett systematiskt förebyggande arbete inom fem områden.

Läs mer

Förordning om elstöd till företag är beslutad

Företag kan söka stöd i Skatteverkets e-tjänst från och med den 30 maj 2023. Sista dagen att söka är den 25 september 2023.

Läs mer

Digital satsning för ökad anslutningstakt

Falbygdens Energi Nät och Plexigrid startar upp ett samarbete för att öka takten på nätanslutningar av industri, förnybar energi och elbilsladdning i Falbygden genom digitala lösningar.

Läs mer

Energiläget är ansträngt men stabilt

Elförsörjningen är Sverige är i nuläget ansträngd men stabil. Tillsammans kan vi förbättra situationen genom att minska elanvändningen och underlätta belastningen på elnätet. Här får du mer information om läget, varför det är viktigt att minska elanvändningen och Falbygdens Energi Näts roll i energisystemet.

Läs mer

Semesterperiod på Falbygdens Energi

Nu går vi snart in i semestertider, det gör att det kan förekomma lite längre handläggningstid än vanligt hos oss.

Läs mer

Julhjälpen Skaraborg

Falbygdens Energi stödjer även i år Julhjälpen Skaraborg, ett initiativ som hjälper behövande barnfamiljer i vårt närområde med julklappar och julmat. För tredje året i rad skänker vi presentkort från Aktiv Handel för att även stötta den lokala handeln.

Läs mer

Felaktiga värden på novembers faktura

Till följd av tekniska problem så har redovisningen av månadens högsta effektuttag blivit felaktig på månadens fakturaspecifikation. Fakturabeloppet är korrekt men de värden du ser under rubriken periodens högsta effektvärde är felaktiga.

Läs mer

Nya Mina Sidor

Falbygdens Energi Nät har nyligen bytt affärssystem vilket har inneburit även ett byte av kundportalen ”Mina Sidor”. För historiska fakturor går det fortfarande bra att logga in i det gamla systemet, men för den senaste förbrukningsstatistiken loggar ni in i det nya systemet.

Läs mer

SKI Energi kundundersökning

I samarbete med SKI Energi genomför vi just nu kundundersökning för elnät i Falköping, vilket innebär att ni kan bli uppringda eller kontaktade av SKI för att svara på frågor.

Läs mer

Ändrade öppettider kundservice v48

På grund av utbildning är vår kundservice stängd onsdag och torsdag mellan 30 november och 1 december. Vi har öppet som vanligt mellan 13:00 – 16:00 måndag,tisdag samt fredag. Vi tar endast emot kundbesök måndag och tisdag denna vecka.

Läs mer

Beslut om elpriskompensation

Riksdagen har nu sagt ja till Regeringens förslag om elpriskompensation för hushåll i Sverige som har drabbats av vinterns exceptionellt höga elpriser. Här kan du som kund hitta mer information om vad beslutet innebär.

Läs mer

Nya öppettider

Vi har nya öppettider från och med måndagen den 4:e juli. Vår kundtjänst kan nås på tlf.nr.: 0515-77 75 00 helgfria dagar måndag-torsdagar 13:00-16:00. Glöm inte att du även kan nå oss på mail: kundservice_falbygden@nordionenergi.se

Läs mer

Stängt 28 Juli

Vår  växel har stängt 28 Juli i samband med utbildning. Ni når oss lättast idag genom att maila till kundservice_falbygden@nordionenergi.se så återkommer vi inom fem arbetsdagar. För en akut felanmälan går det att nå oss via 0515-77 75 00, alla dagar i veckan.

Läs mer

Ändrade öppettider 23:e juni

Vår kundservice och växel har ändrade öppettider torsdagen den 23:e juni i samband med utbildning. Vi har endast öppet i telefonen 10:00-12:00. Men du är välkommen att maila oss vid frågor. Vi på Falbygdens Energi passar även på att önska er en trevlig midsommar.

Läs mer

Ändrade öppettider 16 juni

Vår kundservice och växel har ändrade öppettider 16 juni i samband med utbildning. Vi har stängt under förmiddagen och växeln öppnar igen 13:00

Läs mer

Öppettider påskhelgen

Vi på Falbygdens Energi Nät vill önska alla våra kunder en riktigt glad påsk! Läs mer här för att se våra öppettider på kundservice under påskhelgen.

Läs mer

Kundservice stängd 24-26 Maj

Kundservice är stängt för utbildning 24-25 maj. Den 26 maj är en röd dag och vi har även stängt denna dag. Vi öppnar återigen den 27 maj med ordinarie öppettider.

Läs mer

Vi byter affärssystem

Just nu byter vi affärssystem för vår mätvärdeshantering och fakturering. För dig som kund kommer detta inte märkas så mycket, men några saker förändras. Bland annat får du nytt kundnummer och fakturan får en ny layout.

Läs mer

Gatubelysning Falköpings Kommun

Från och med den 1 december 2021 är Falbygdens Energi inte ansvarig för felavhjälpning och underhåll av Falköpings Kommuns gatubelysning. Felanmälan ska göras direkt till Falköpings Kommun via deras formulär på hemsidan.

Läs mer

Kundservice stängt eftermiddag 30 mars

Falbygdens Energi Nät byter affärssystem under mars och detta påverkar öppettider på kundservice. Den 30 mars har vår kundservice stängt för inkommande samtal på eftermiddagen.

Läs mer

Stormen Malik 29-30 januari

Kraftig blåst i samband med stormen Malik drog in över vårt område 29-30 januari. Lyckligtvis blev det inga större avbrott i nätet men på grund av den kraftiga blåsten det kan förekomma fallna träd på elledningar. Detta behöver anmälas till oss för att det inte ska orsaka ytterligare skada och avbrott.

Läs mer

Varning för oseriösa elhandelsföretag 2020

Varning! Det har kommit till vår kännedom att kunder i Falköpingsområdet har blivit kontaktade av försäljare som ringer på uppdrag av Falbygdens Energi Nät och uppmanar kunderna att byta elavtal. Detta är felaktigt!

Läs mer

Tips vid strömavbrott

Plötsligt går strömmen! Vad är det som är fel? Här kommer en snabb guide i hur du som kund kan kolla om felet är begränsat till din anläggning eller om det är ett större avbrott som behöver felanmälas.

Läs mer

Fjärrvärme och Stadsnät – Solör Bioenergi

Under våren 2021 blev det klart att Solör Bioenergi förvärvat fjärrvärme- och stadsnätsverksamheten i Falbygdens Energi AB. Alla kunder har fortsatt fått sina fakturor från Falbygdens Energi Nät AB under en övergångsperiod men fr om måndagen den 8 november övergår Solör Bioenergi till kundservice och marknadsavdelning i egen regi.

Läs mer

Varning för bluff-sms

Det har kommit till vår kännedom att kunder i Falköpingsområdet har fått bluff-sms gällande senaste fakturan. Lämna aldrig ut personuppgifter eller bankuppgifter till en okänd avsändare samt följ aldrig länkar som kan ha bifogats i ett bluff-utskick.

Läs mer

Ledningskollen

Nu under hösten vill vi på Falbygdens Energi tipsa om den kostnadsfria tjänsten Ledningskollen där du lägger in förfrågningar om kabelvisning.

Läs mer

Underhåll Mina Sidor

Mina Sidor är stängt för underhåll onsdagen den 13 oktober.

Läs mer

Skattereduktion för grön teknik

Skatteverket har under 2021 infört en ny skattereduktion för installation av grön teknik. Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material.

Läs mer

Ändrade öppettider under Midsommar

På grund av Midsommar har vår kundservice ändrade öppettider enligt nedan.:

Läs mer

Solör Bioenergi ny ägare till Fjärrvärme och Stadsnät

Solör Bioenergi tar över stadsnät- och fjärrvärmeverksamheten från den 5 maj, och Nordion Energi fortsätter att driva verksamheten för elnätet. Du som kund påverkas inte i nuläget av förändringen i ägarförhållande utan når oss via samma kanaler som tidigare.

Läs mer

Klimatbokslut 2020

I en tid av förändringar ger Klimatbokslutet oss ett bra utgångsläge i vårt kontinuerliga arbete att vara en nyckelspelare i strävan mot det hållbara samhället på Falbygden. Ett klimatbokslut syftar till att ge en bild av våra utsläpp, för att vi med den kunskapen ska kunna fatta konkreta beslut och gå från ord till handling i vår strävan att minska vårt negativa avtryck på planeten, likväl som vi ska förstärka de områden där vi bidrar till en positiv effekt.

Läs mer

Mätarbyten i Falköpings tätort

I början av april planerar vi att påbörja mätarbyten i Falköpings tätort. Vi informerar i förtid om när vi kommer till de olika områdena i Falköping.

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker

Just nu genomför vi på Falbygdens Energi en kundundersökning. Under mars och april månad kanske det är just du som blir uppringd för en intervju med frågor angående Falbygdens Energi.

Läs mer

Falbygdens Energi har ny ägare

Den 29 januari tillträder Nordion Energi som ny ägare till Falbygdens Energi. Nordion Energi är en energikoncern specialiserad på infrastruktur.

Läs mer

Aktuella utbyggnadsprojekt stadsnät

Utbyggnaden av vårt fibernät pågår för fullt, här kan du se vilka områden vi fokuserar på för framtiden

Läs mer