Du vinner också när vi säger hej och välkomna till fler stora kunder.

Förra året 2023 anslöt vi vår största anläggning någonsin, en vindkraftspark. Under 2024 kommer vi att ansluta två solkraftsparker och en batterianläggning. De här stora kunderna är bra för dig på flera olika sätt.

Sol och vind har många fördelar, även om tillgången inte är lika stabil och enkel att styra över som vattenkraft och kärnkraft. Men om man kombinerar moderna vindkraftsparker med solkraft, stora batterianläggningar och gasturbiner kan de komplettera varandra. Hela Falköpingstrakten tjänar på att vi får fler stora kunder. Vår intäktsram – som inte bestäms av oss utan av Energimarknadsinspektionen – är nämligen oberoende av energivolymerna i nätet. Så stora kunder tar också en större del av de gemensamma kostnaderna. Deras avgift för anslutningen, och våra kostnader för utbyggnaden av nätet, dras av från den redan satta intäktsramen. Det blir fler som delar på samma kostnad och det är bra för alla parter.

Vi har effektiviserat vårt elnät, utvecklat verktyg som gör det enklare att förutspå belastningen i elnätet och tagit fram nya typer av villkor. Och vi kan välkomna nya kunder som vi annars inte hade kunnat ansluta. Win-win för alla.

Vi har börjat utmana det traditionella sättet att se på elnät och tillgången på el. För det måste vi alla göra. Se mer om hur vi tänker och vad vi gör för att driva på den gröna omställningen på Falbygdensenergi.se.

Läs mer – Vi investerar och levererar..

gettyimages 528905009 612x612 forlangd topaz enhance 2x faceai sharpen

Group of girls (aged 12-13) running together in a race