Projektledare till Falbygdens Energi Nät

Falbygdens Energi Nät – vi ger energi för en enkel vardag och en ljus framtid

Falbygdens Energi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet. Du erbjuds goda arbetsvillkor och möjlighet till ständigt lärande i en omväxlande miljö. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och gott resultat. Vi erbjuder ett antal förmåner, som exempelvis friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning och flexibel arbetstid.

Vi på Falbygdens Energi Nät är ett 20-tal medarbetare som tillsammans gör vardagen enkel för våra kunder, vi förser drygt 17 400 kunder med el i Falköpings kommun med omnejd. Vi investerar ständigt i vårt elnät för att erbjuda våra kunder en säker och stabil överföring, ansluta nya kunder och rusta för framtidens elektrifieringsbehov. Vi vägleds av våra värderingar; Säkerhet, Öppenhet, Kompetens och Arbetsglädje.

Vi är en del av Nordion Energi, som är ett infrastrukturföretag som driver det svenska stamnätet för gas i sydvästra Sverige, Swedegas samt Weum som är landets största gasdistributör. Tillsammans är vi en energikoncern som erbjuder ett bredare utbud av hållbara lösningar för framtidens energiförsörjning. Nu söker vi dig, en ytterligare viktig medarbetare för att ta oss vidare på resan.

Hos oss får du också en individuell utvecklingsplan. Vi tror på ett kontinuerligt lärande och din utveckling är viktig för oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare utvecklas kommer även Falbygdens Energi att växa och utvecklas.


Projektledare till Elnät

Just nu söker Falbygdens Energi Nät en projektledare till vår elnätsverksamhet i Falköping. Vi erbjuder ett spännande och självständigt arbete som innefattar helhetsansvar för att driva våra investeringsprojekt. Inom Falbygdens Energi Nät arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att nå de krav som våra kunder och omvärld ställer på oss. Som projektledare är en viktig del av ditt arbete att skapa ett gott samarbetsklimat mellan kollegor, kunder och underleverantörer. Du kommer att vara ansvarig för att leda, styra och följa upp projekten och arbetsleda både interna och externa resurser så som konsulter och entreprenörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Planera och leda projekt med varierande komplexitet och storlek
 • Leda och engagera projektresurser, såväl interna som externa
 • Säkerställa att projekten följer gällande förutsättningar gällande till exempel, ekonomi och tidplaner
 • Säkerställa att arbetsmiljö-, miljö- och kvalité efterlevs genom hela projekten
 • Aktivt driva förbättringsarbete kopplat till projektprocess och projektuppföljning
 • Förberedande projektarbete så som beredning och projektering
 • Vara behjälplig vid planerade avbrott, underhållsarbete och akuta störningar inom våra affärsområden

Din profil

 • Eftergymnasial utbildning inom energi/elkraft alt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt
 • Tidigare erfarenhet av budgetansvar
 • Erfarenhet av att leda personal
 • Dokumenterat god förhandlingsvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • God datavana
 • Körkort B, manuell växel
 • Vi meriterar kunskap eller /och erfarenhet inom entreprenadjuridik, upphandling samt NIS-system

 

För att bli framgångsrik i rollen som projektledare tror vi att du är en person som vågar ställa krav och är tydlig i din kommunikation. Du tar ansvar och ser till att projekten genomförs med fokus på kvalitet och kostnader. Ditt arbetssätt främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Att kunna planera och organisera är en förutsättning, likaså att se möjligheter i förändring och ha förmågan att tänka om och nytt.


Nordion Energi AB

Samhället befinner sig i en stor förändring där klimatfrågan står i centrum. Nordion Energi är en ny koncern och vi har bildats för att vara med och driva omställningen mot mer förnybar energi. Det är en stor uppgift vi har att lösa, och för det behöver vi tänka nytt och agera snabbt.
Vi är specialiserade på infrastruktur, som är en nyckel för att vi ska nå ett hållbart samhälle. Idag har vi infrastruktur för gas och mer grön gas, som biogas och vätgas, står därför högst på vår lista. Men vi vill mer än så. Vi satsar vår kraft på att skapa ett hållbart och flexibelt energisystem som är rustat för framtiden; där el, gas och värme samspelar.
Det råder ingen brist på förnybar energi. Utmaningen är att göra den tillgänglig – där den behövs, när det behövs och till ett konkurrenskraftigt pris. Det är här infrastrukturen spelar en avgörande roll.
Det är en spännande resa som vi ska göra – tillsammans med våra kunder och andra partners som har samma mål som vi: 100 procent grön energi.


Arbetstid:
Dagtid 07.00-16.00
Sista ansökningsdag: 2021-04-25
Ort: Falköping
Omfattning: Heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.
Start: Enligt överenskommelse.
Kontakt: Har du frågor angående tjänsten vänligen kontakta Noona Grönlund, Affärsområdeschef Elnät, på telefonnummer: 0515-77 75 21, eller via mail: noona.gronlund@falbygdensenergi.se
Facklig kontaktperson: Conny Broberg, (Unionen) 0515-77 75 81

Välkommen med din ansökan till: therese.landelius@falbygdensenergi.se